Dr M: Muhyiddin boleh jadi PM.

tan sri muhyiddinTun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin adalah yang paling layak untuk mengambil alih jawatan Perdana Menteri, tetapi Tun M tidak mahu menyatakan sokongan kepadanya.


Tun M telah “hilang kepercayaan” Dato Seri Najib yang merupakan Perdana Menteri selepas dua penggantinya tidak sepertimana yang diharapkannya.

tun mahatir.1

“Anda semua  tahu yang saya telah hilang kepercayaan pada orang. Sebelum mereka dilantik, mereka adalah orang yang paling bersih di dunia,  apabila mendapatkan kuasa, mereka berkelakuan tidak baik”.

“Jadi, saya tak tahu,” keluh Dr Mahathir ketika ditanya pendapat beliau mengenai Muhyiddin menggantikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Tun Mahathir menggesa Najib berundur dan berkata mengikut prosedur, calon seterusnya untuk jawatan tersebut adalah Muhyiddin.

“Itu terpulang kepada parti untuk membuat keputusan. Ada orang yang agak layak tetapi jika anda ikut perlembagaan parti, orang yang paling layak adalah Timbalannya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s